Veel berichten onbeantwoord op dating site.

datingMensen die over een profiel beschikken op een online dating site zal het zonder enige twijfel reeds zijn opgevallen. In de meeste gevallen krijg je na het versturen van een flirt of een bericht nooit een antwoord terug. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, want onderzoek heeft aangetoond dat er slechts in 32 procent van de gevallen op een bericht wordt gereageerd. Het is de populaire internationale dating site OkCupid.com die deze cijfers naar buiten heeft gebracht.

Moet je een lang of kort bericht sturen?

Wanneer u op een bepaald ogenblik een profiel heeft gevonden dat u wel aanspreekt zult u de persoon in kwestie graag een berichtje willen sturen, maar hoe doet u dat precies? Moet het gaan om een kort berichtje of verwacht de ontvanger van u dat u, uw hele levensverhaal gaat vertellen? Ook op dit vlak hebben de statistieken van OkCupid ons heel wat te leren. Neem nu bijvoorbeeld het eerste bericht. Volgens de statistieken van OkCupid zou het eerste bericht doorgaans altijd langer zijn dan 2000 karakters, of omgerekend zo’n 400 woorden. Het is opmerkelijk om vast te moeten stellen dat de eerste berichten van mannen doorgaans altijd minder reactie kunnen verwachten dan de eerste berichten van vrouwen.

Bovenstaand onderzoek heeft eveneens aangetoond dat het gemiddelde bericht zo’n 743 karakters lang is. Uit de statistieken van bovenvermelde dating site kan eveneens opgemaakt worden dat grotere berichten op het eerste zicht meer kansen met zich meebrengen. De statistieken hebben immers aangetoond dat mannen die vrouwen een bericht sturen van meer dan 3000 karakters ongeveer 35 procent kans hebben om een reactie te krijgen. Die kans zou bij een bericht van amper 50 karakters aanzienlijk kleiner worden. In dat geval zou de kans op een reactie immers amper 22 procent bedragen.

Op het eerste zicht lijkt het dus inderdaad interessanter om grotere berichten te versturen, maar toch hoeft dat niet perse altijd zo te zijn. Berichten van 3000 karakters nemen immers veel meer tijd in beslag dan berichten van amper 200 karakters. Het is in dit laatste geval dan ook mogelijk om met veel meer mensen contact te proberen leggen. Wanneer u er zeker van bent dat u de juiste partner reeds heeft gevonden doet u er natuurlijk wel gewoon goed aan om een langer bericht te versturen.

Bij vrouwen die mannen een bericht sturen wordt eigenlijk het tegenovergestelde opgemerkt. Daar is van toepassing dat een kort bericht doorgaans meer resultaat oplevert dan een lang bericht. Bij een kort bericht heeft zomaar even 41 tot 47 procent van de vrouwen kans op een leuke date. Met dit onderzoek werd aangetoond dat berichten met amper 50 karakters veel meer kans op slagen hebben dan berichten van 2500 karakters.