Steeds meer niche dating.

datingWanneer we alleen naar België kijken zien we dat er reeds heel wat dating sites bestaan. De aanwezigheid van deze zogenaamde vaste waarden heeft er voor gezorgd dat het voor nieuwe dating sites alles behalve eenvoudig is geworden om te kunnen overleven. Dit heeft er voor gezorgd dat nieuwe dating sites zich vooral zijn gaan richten op een specifieke doelgroep. Bekijk hier een Datingsite Overzicht. De ene richt zich bijvoorbeeld uitsluitend op een bepaalde leeftijdcategorie terwijl de andere zich op een specifieke laag van de bevolking zal gaan richten. Er zijn bijvoorbeeld verschillende dating sites die zich specifiek richten tot “rijke mensen”. Voorwaarde om je in te mogen schrijven is in dat geval dat je een vermogen hebt van bijvoorbeeld een half miljoen euro.

Op het eerste zicht zou u misschien kunnen vermoeden dat het om een grap gaat, maar niets is minder waar. We zijn in ieder geval benieuwd hoe dit toch wel vernieuwende concept uiteindelijk uit gaat pakken. Rijke mensen kunnen zich lid maken van bovenvermelde dating site voor een bedrag van 70 euro per jaar. Mooie mensen mogen zich gratis aanmelden en moeten er eigenlijk voor zorgen dat er voor de rijken “wat te halen valt”.

Uit een rondvraag die werd uitgevoerd door de website Singlessite.nl is gebleken dat 17 procent van de ondervraagde singles wel eens een liefde heeft overgehouden aan een bezoekje aan een online community of profielensite. Meteen werd op deze statistieken gereageerd door te stellen dat het niet zo is dat singles zich registreren op een dergelijke website om een nieuwe liefde te vinden. Het zou vooral uit nieuwsgierigheid zijn en om te kunnen achterhalen hoe andere mensen met hun vrienden of contacten omgaan.

Populaire websites op dit vlak zijn Netlog en Facebook. Opmerkelijk is vooral dat uit een onderzoek is gebleken dat maar liefst 82 procent van de singles een community of profielsite prefereert ten opzichte van een dating site. Singles geven hiervoor zelfs als reden dat het vinden van een partner niet hoeft te primeren en men ook nog steeds gewoon andere mensen wil ontmoeten. 32 procent van de ondervraagden hebben daarbij aangegeven dat men liever nieuwe mensen leert kennen via een community dan op een dating site. Kenmerkend is dan weer wel dat toch ruim de helft van de singles aangemeld blijkt te zijn op een dating site.

Tot slot kwam uit hetzelfde onderzoek eveneens naar voor dat mensen nog steeds verkiezen om hun partner in het gewone sociale leven te ontmoeten. Online daten en mensen leren kennen, is leuk, maar wanneer het gaat om een nieuwe partner voor een vaste relatie prefereren de meesten toch nog steeds een bar, discotheek, etc. Dit zou ook helemaal niets te maken hebben met de vermeende taboe die er rond online dating hangt. Mensen willen gewoon fysiek met elkaar kunnen afspreken en elkaar beter leren kennen en dat is met online dating nogal moeilijk.