Kerst en Nieuwjaar vervelende periode voor singles.

Het is geen geheim dat de meeste singles de feestdagen niet meteen als de gelukkigste periode van het jaar aanduiden. Vooral het zien van andere, gelukkige koppeltjes kan er voor zorgen dat de kerstsfeer helemaal verknald wordt. Ook stelletjes die elkaar op 31 december om middernacht innig het nieuwe jaar in kussen zijn een doorn in het oog van de singles. Daarnaast is het eveneens zo dat singles het ieder jaar opnieuw erg moeilijk hebben met het feit dat ze blijkbaar het voorbije jaar geen geschikte partner hebben kunnen vinden om de feestdagen mee door te brengen. Opmerkelijk is wel dat de meeste singles aangeven zich eenzamer te voelen op oudejaarsavond & Nieuwjaar dan op Kerstavond of Kerstmis.

Down & Daten

Zoals eerder reeds aangehaald zijn de feestdagen voor singles vaak alles behalve leuk. Koppeltjes die plannen maken om Kerst samen te vieren of het nieuwe jaar goed in te zetten kunnen de harten van singles al eens doen smelten. De helft van de ondervraagden die single  zijn zou zich tijdens de feestdagen depressief voelen. Nog eens 21 procent geeft zelfs aan zich rond de feestdagen echt slecht te voelen. Ondanks deze cijfers kiest 43 procent van de singles er wel voor om de kerstsfeer in huis te halen. Opvallend is wel dat singles in de maand december weinig ondernemen. Amper 10 procent heeft aangegeven fanatiek te gaan daten net voor Kerstmis.

Kerstplannen

43 procent van de ondervraagde online singles heeft aangegeven van het Kerstfeest te genieten in het bijzijn van familie. Ongeveer een kwart van de ondervraagden heeft aangegeven op bezoek te gaan bij vrienden en de resterende 25 procent kiest er (al dan niet bewust) voor om de feestdagen alleen door te brengen. Ongeveer 9 procent kiest er voor om op Kerstmis een feest voor singels te bezoeken en hoopt op die manier op het vinden van een geschikte date.