Toyboys en cougars steeds meer in trek.

datingEveneens een opmerkelijk feit dat aan het licht kwam uit een onderzoek is dat 33% van de ondervraagde mannen er geen probleem mee zou hebben om met een oudere vrouw te daten, in tegendeel zelfs. Mannen geven vooral aan dat een wat oudere of rijpere vrouw als heel aantrekkelijk wordt aanzien, zeker omdat ook een relatie met een dergelijke vrouw tot de mogelijkheden behoort. Het was een online magazine dat deze verrassende cijfers aan het licht bracht onder de noemer “toyboys en cougars”.

Toyboys en cougars

Een toyboy wordt aanzien als een veel jongere man die een date heeft met een oudere vrouw. Een grote groep vrouwen werd aan de tand gevoeld. Het onderzoek bracht aan het licht dat maar liefst één derde van de ondervraagde vrouwen vaak een date heeft met één of meerdere toyboys.

Een cougar daarentegen is een vrouw op rijpere leeftijd. Een dergelijke vrouw straalt voor jonge mannen zelfzekerheid, onafhankelijkheid en aantrekkingskracht uit waardoor ze maar wat graag op date gaan. Een cougar heeft doorgaans een leeftijd van zo’n 40 à 60 jaar terwijl ze valt op mannen die veel jonger zijn dan haar. Gelukkig kunnen ook jonge mannen een oudere vrouw wel smaken. Zomaar even 31% van de mannen zou zeker een vrouw daten die tot 8 jaar ouder is dan hij.

Velen stellen zich echter de vraag wat er nu precies zo aantrekkelijk is aan het daten van een oudere vrouw, de mannen gaven daarop de volgende antwoorden:

1.) Een oudere vrouw heeft veel meer ervaring op seksueel vlak
2.) Een oudere vrouw kan seks hebben zonder zich te schamen of zich geremd te voelen
3.) Een oudere vrouw is altijd goed verzorgd en kleedt zich mooi
4.) Een oudere vrouw is zelfzekerder dan een jonge vrouw
5.) Een oudere vrouw heeft een eigen leven opgebouwd en beschikt over een eigen carrière

Het spreekt voor zich dat ook vrouwen aan de tand werden gevoeld. Waarom verkiest een oudere vrouw immers vaak een veel jongere man? We presenteren u graag hun antwoorden:

1.) Een jonge man heeft een mooi en jong lichaam en ziet er doorgaans ook knap uit
2.) De seks met een jonge man is beter, de oudere vrouw voelt zich intenser aangetrokken
3.) Een jonge man is jong van geest en modern
4.) Een jonge man wordt veel minder snel moe in bed
5.) Een jonge man is over het algemeen zeer ruimdenkend en sociaal

In principe is het daten van oudere vrouwen met veel jongere mannen niks nieuws. In het land van de Amerikaanse bekendheden is dit al enige tijd aan de gang. Denk maar eens aan Madonna met haar toyboy Brahim of Demi Moore met de veel jongere Ashton Kutcher. We hoeven het echter lang niet zo ver te gaan zoeken, ook in eigen land zijn dergelijke relaties al lang geen uitzondering meer. Opvallend is wel dat mannen deze trend blijkbaar meer weten te waarderen dan vrouwen. 44% van de mannen leek het uiteindelijk een leuk idee om eens af te spreken met een veel oudere vrouw terwijl amper 25% van de vrouwen het een leuk idee vindt om een veel jongere man te daten.