Dating via Smartphones steeds populairder.

datingWie beschikt er vandaag de dag niet over een smartphone? Precies, bijna iedereen die over een moderne gsm beschikt kan overal ter wereld gebruikmaken van het internet en dus van een online dating site.

De meeste (grote) dating sites hebben op de bovenstaande trend ingespeeld en hebben er inmiddels voor gekozen om ook een mobiele variant van hun website te lanceren. Op deze manier wordt het voor gebruikers eenvoudiger en vooral sneller om te reageren op nieuwe berichtjes en / of profielen. Het spreekt voor zich dat dit een stuk vlotter is dan wanneer u dient te wachten tot u ’s avonds voor uw computer kunt gaan zitten. Vooral mensen die beschikken over een smartphone als een iPhone of een Blackberry kunnen bijzonder snel hun profiel en activiteiten op een online online dating site beheren.

Een onderzoek heeft de weinig verrassende feiten aan het licht gebracht dat het vooral tijdens de ochtend- en de avondspits is dat er heel wat wordt “afgedate” op het internet. Ook de lunchpauze is voor velen een populair tijdstip om even een dating site te raadplegen. De populaire en wereldwijde dating site BE2 heeft een onderzoek gedaan om te achterhalen hoeveel zorgen mannen zich maken over het uiterlijk van hun (potentiële) partner. Uit dat onderzoek kwam aan het licht dat 36 procent van de ondervraagde mannen het niet erg zou vinden wanneer zijn partner een paar kilootjes bij kwam.

Uiterlijk

In totaal gaven ongeveer 55 procent van de mannen tijdens het onderzoek aan dat het uiterlijk van de vrouw voor hen niet de enige reden is om te kiezen voor een bepaalde partner. Vrouwen hoeven zich met andere woorden niet langer grote zorgen te maken over hun uiterlijk, het is voor veel mannen immers toch nog steeds het karakter dat telt!

Ideaal

Het BE2 onderzoek heeft nog een paar verrassende feiten aan het licht gebracht. Het is bijvoorbeeld zo dat bijna de helft van de mannen tot op de leeftijd van 55 jaar het uiterlijk van hun partner steeds onbelangrijker vindt. Van zodra de leeftijd van 55 jaar wordt bereikt gaat het uiterlijk echter een uitermate belangrijke rol spelen. Single mannen die ouder zijn dan 55 jaar gaan op een dating site dan ook veelal op zoek naar een vrouw die over de perfecte vormen beschikt.

Jongeren

Opmerkelijk is ook dat het onderzoek heeft aangetoond dat vooral jongeren niet zoveel belang hechten aan het gewicht van hun partner. Ongeveer 40 procent van de ondervraagden die jonger zijn dan 35 jaar heeft immers aangegeven geen enkel probleem te hebben met het daten van een partner met overgewicht. Boven de 35 jaar zakt dat percentage echter reeds gestaag naar amper 30 procent. De meesten geven echter wel aan dat, wanneer het overgewicht te grote proporties aan zou nemen, de partner er iets over zou zeggen.