Aantrekkelijke mensen blijven single.

datingUit een onderzoek dat door Britse wetenschappers werd uitgevoerd is iets zeer interessants gebleken. Het onderzoek stelde namelijk dat, hoe meer keuze je hebt in de liefde, des te groter de kans is dat je uiteindelijk alleen zal eindigen. De onderzoekers zijn verbonden aan de universiteit van Edinburgh in Schotland en hebben hun conclusie gebaseerd op verschillende zogenaamde speeddatingevenementen.

Een speeddating evenement is een “evenement” waarbij single mannen en vrouwen de mogelijkheid hebben om kort een gesprekje met elkaar te voeren. Vaak zitten de vrouwen op een vaste plaats aan tafel en zijn het de mannen die moeten doorschuiven. Op deze manier komt iedere vrouw één keer in aanraking met iedere man en kan men beslissen bij wie het, het beste klikt. Speeddating is bijzonder populair geworden omdat het volgens velen de snelste manier is om een nieuwe partner of wie weet zelfs de ware liefde te vinden.

Het probleem zou echter niet bij de grote opkomst bij dergelijke evenementen liggen, in tegendeel. Volgens de onderzoekers is het vooral zo dat, hoe meer singles u wel zien zitten, des te groter de kans is dat het niet klikt. Vooral verschillen in het uiterlijk en het gedrag kan een afknapper zijn bij een “echte” date die volgt op een speeddate. Het is vooral de keuze die de single moet maken die er uiteindelijk voor zorgt dat hij of zij verward geraakt waardoor het moeilijker wordt om er de juiste partner uit te kiezen.

 We gaan allemaal maar wat vaak op zoek naar een partner die het best aansluit op ons karakter, maar dat hoeft niet noodzakelijk positief te zijn. Onderzoek heeft immers aangetoond dat rationaliteit en diversiteit in een relatie de sleutelwoorden zijn tot succes. Aan de andere kant schrikt dit mensen ook af. Ze voelen zich niet helemaal “vertrouwd” met de gedachtengang van de partner en dat kan er voor zorgen dat de persoon in kwestie er liever voor kiest om single te blijven.