Online dating populair bij 55+ singles

datingEen trend die wordt waargenomen zit hem vooral in het feit dat singles ouder dan 55 jaar zich steeds vaker aanmelden op een dating site. Het was een Amerikaanse dating site voor senioren die besloot om hier het nodige onderzoek naar uit te voeren.

Het is echter niet alleen die ene website opgevallen, de meeste dating sites die zich richten op senioren stellen deze trend vast. Uit het bovenvermeld onderzoek bleek wel dat de intenties van een senior die op het internet op zoek gaat naar een date anders liggen dan de intenties van senioren die gewoon in het “echte leven” op date gaan. Wel bleek ook dat de moderne mogelijkheden van het internet, zoals het gebruik van een webcam niet geschuwd worden. In de Verenigde Staten steeg het aantal actieve senioren op het internet van 11,3 miljoen in november 2004 naar zomaar even 17,5 miljoen in 2009, amper 5 jaar later. Deze cijfers werden bekend gemaakt door onderzoeksbureau Nielsen.

De populariteit van online daten voor 55-plussers is mede te danken aan de verschillende succesverhalen die op het internet verschenen. Een bekend succesverhaal is dat van Jo-Ann. Bij wijze van grap schreef ze zich in 2009 in op een online dating site. Ze had echter nooit verwacht dat ze er echt een serieuze relatie uit zou halen. Na veel wikken en wegen plaatste ze er de nodige persoonlijke informatie op alsook een foto. Hoewel ze het wat moeilijk vond om die foto te plaatsen kon ze zichzelf toch overtuigen. In het begin waren de reacties op de foto van Jo-Ann niet echt positief. Gelukkig ontmoette ze op een zeker ogenblik Brian. Na enig online contact spraken ze samen af en amper één jaar nadat Jo-Ann zich voor de dating site had ingeschreven stapte ze samen met haar kersverse vriend in het huwelijksbootje.

Bij de senioren is het vaak zo dat ze er reeds een lange en duurzame relatie op hebben zitten. Dit zorgt er voor dat ze veel doelgerichter te werk gaan dan jongeren die zich inschrijven op een dating site. Een senior weet immers precies waarnaar hij op zoek is. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat senioren het vooral belangrijk vinden om samen te kunnen zijn en ze doorgaans minder belang hechten aan materiële zaken.