4 argumenten waarom online dating voor single ouders de beste manier is om opnieuw te gaan daten

Het is geen geheim dat steeds meer single ouders via een datingsite op zoek gaan naar een nieuwe partner. Als je echter nog nooit op een datingsite hebt gezeten, vraag je je misschien af waarom online dating voor single ouders zo’n goede manier is om opnieuw te gaan daten. Voor single ouders die erover nadenken om opnieuw online te gaan daten, hebben wij hier een handige top 4-lijst samengesteld met de beste argumenten:

1. Online dating is ideaal voor singles die geen single vrienden hebben
Laten we eerlijk wezen: de meeste single ouders hebben niet veel single vrienden. Hierdoor hebben ze weinig gelegenheid om binnen hun sociale kring mogelijke partners te ontmoeten. Of het nu op het schoolplein is, tijdens ouderavonden of op verjaardagsfeestjes van de kinderen, de meeste andere ouders die je daar tegenkomt, hebben al een relatie. De ontmoetingen hier zullen dus niet tot een date leiden. Online dating is een snelle en gemakkelijke manier om in contact te komen met andere singles en om afspraakjes te maken.

2. Online dating is perfect voor als je het daten een beetje bent verleerd
Als je een single ouder bent, kom je waarschijnlijk uit een lange relatie en heb je al een tijdje niet meer gedatet. In dat geval kan een date net zo eng zijn als je voorbereiding voor je allereerste date. Online dating is de perfecte manier om langzaamaan weer terug te komen in het datingspel. Je begint met het uitwisselen van een paar online berichten, dan een telefoongesprek en wanneer je er zeker van bent dat je het goed met elkaar kunt vinden, ontmoet je elkaar ook in het echt. Op deze manier is het een stuk minder eng dan meteen in het diepe gegooid te worden!

3. Online dating is makkelijker te combineren met je taken als ouder
Toen je jong was en geen verantwoordelijkheden had, ging je naar een bar of een club om andere singles te ontmoeten. Soms kwam je in contact met andere singles, wisselde je telefoonnummers uit en ging je een paar keer met elkaar uit. Je zag dan wel waar het op uit zou lopen. Vandaag de dag heb je andere prioriteiten en kan je in ieder geval de kinderen niet zomaar alleen laten. Op een datingsite kunnen single ouders van thuis uit contact leggen met andere singles en deze leren kennen wanneer het hun uitkomt … en een babysitter bellen wanneer het uiteindelijk tijd is voor een eerste date.

4. Via online dating maak je kennis met singles die het niet erg vinden dat je kinderen hebt
Er is niets erger dan een geweldige man of vrouw te ontmoeten, het goed met elkaar te kunnen vinden, te hopen dat het wat meer wordt en er uiteindelijk achter te komen dat hij of zij geen kinderen wil en ook niets met jouw kinderen te maken wil hebben. Online daters kunnen anderen via hun profiel laten weten dat ze single ouders zijn. Op deze manier weet je zeker dat je alleen singles ontmoet die het leuk vinden om met iemand te daten die al kinderen heeft.