Taboe rond dating sites verdwijnt.

datingWe kunnen vandaag de dag stellen dat het taboe rond online dating nagenoeg volledig is verdwenen. Dating sites reageren dan ook uitermate positief op deze trend en op de verwachtingen voor de toekomst. De markt voor online daten zal alleen maar groter worden en dat biedt natuurlijk heel wat perspectieven voor online dating sites.

Mannen die via een online dating site op zoek gaan naar een vrouw dienen er rekening mee te houden dat een onderzoek heeft aangewezen dat vrouwen die zichzelf knap vinden zelden de rekening willen betalen. Een “gemiddelde” vrouw heeft daar doorgaans echter geen enkel probleem mee. Dit laatste blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Saint Andrew University. De universiteit heeft een onderzoek gedaan bij 416 vrouwen en mannen die zichzelf een cijfer moesten geven dat gebaseerd was op hun uiterlijk. Nadat ze dit hebben gedaan moesten ze op date gaan. Er werd een foto getoond van de date van de persoon in kwestie waarna er gezegd moest worden wie de rekening zou betalen. De deelnemers aan het onderzoek hadden de keuze uit het zelf betalen van de rekening, de rekening te delen of de rekening volledig aan de andere persoon te geven. Het onderzoek bracht uiteindelijk aan het licht dat vrouwen die zichzelf op vlak van uiterlijk een hoog cijfer gaven minder snel geneigd waren om de rekening (al dan niet deels) te betalen. Dat geldt overigens ook voor mannen die zichzelf een hoog cijfer gaven op vlak van uiterlijk.

Bovenstaand onderzoek wees eveneens aan dat mannen eerder geneigd zijn om de rekening te betalen wanneer ze op date zijn met een knappe vrouw. Dit is “de” manier van de man om aan te geven dat hij van de eerste date heeft genoten en graag nog een tweede date zou willen hebben. Bij vrouwen is dat veelal precies omgekeerd. Wanneer een eerste date niet bevalt willen zij graag de rekening betalen omdat ze toch geen volgende date meer willen. Zij verwachten van een mooie man echter wel dat hij de eerste rekening betaalt. In het overgrote merendeel van de gevallen wil de vrouw in dit geval nog een vervolgdate. In totaal zou ongeveer 45% van de vrouwen bij de eerste date verwachten dat de man betaalt. Daar tegenover staat dat 30% van de mannen vindt dat de vrouw zou moeten betalen. Uit het onderzoek bleek verrassend genoeg wel dat de meest gekozen optie het delen van de rekening is.