Steeds meer mensen nemen stap naar online dating.

datingWanneer u op zoek bent naar een date, maar u te verlegen bent om zomaar op iemand af te stappen kan online daten een perfecte oplossing vormen. De stap naar het internet zetten wat dating betreft is immers zeer eenvoudig. Hoe dan ook spreekt het daten vanuit de luie zetel mensen aan. Ze hoeven er hun huis niet voor te verlaten, ze hebben alles bij de hand en ze kunnen toch met andere leuke mensen in contact komen. Voor deze mensen is het regelen van een date via vrienden of een contact advertentie vaak te spannend waardoor online dating een prima oplossing biedt.

Het is natuurlijk zo dat de drempel om te beginnen daten op het internet veel lager ligt dan in het echte leven. U beschikt bij online dating immers over de mogelijkheid om de persoon in kwestie eerst te leren kennen alvorens een afspraakje vast te leggen. Wanneer u in het dagelijks leven wil gaan daten is dat niet mogelijk en dient alles te verlopen via echt fysiek contact en dat schrikt veel mensen vandaag de dag nog steeds af. Daten via het internet is dan ook vooral voor mensen die verlegen zijn een ideale oplossing om toch een leuke partner te ontmoeten. Online dating is de laatste jaren bijzonder populair geworden, het is dan ook geschikt voor zowel mensen die op zoek zijn naar een losse flirt als een serieuze relatie. Verschillende relaties die beginnen via een dating site bloeien zelfs uit tot een huwelijk.

Het grote voordeel is eigenlijk ook meteen een nadeel bij een dating site. Het is immers bijzonder eenvoudig om een profiel aan te maken en dat zorgt er voor dat er ook heel eenvoudig kan worden gelogen over verschillende zaken. Uit een onderzoek is gebleken dat ruim 60 procent van de Europeanen zijn internetdate wel eens voorliegt. Uit datzelfde onderzoek kwam eveneens aan het licht dat de leugens die mannen vertellen wel eens durven te verschillen van die, die vrouwen hun internetdate wijsmaken.

Mannen liegen bijvoorbeeld het vaakst over hun werk. Opvallend is echter ook dat er over de leeftijd wordt gelogen. Mannen werken hun leeftijd een beetje bij omdat ze het liefst een date hebben met een “jongere” vrouw. Daarnaast lijken ook kale mannen vaak te liegen over hun uiterlijk, maar dat is voor vrouwen op een dating site doorgaans geen enkel probleem. Zij vinden kale mannen immers meestal wel iets hebben… Vrouwen durven op hun profiel daarentegen wel eens te liegen over hun gewicht en lengte. Mannen gaven tijdens een onderzoek echter aan liever op date te gaan met een gezond uitziende vrouw dan een vrouw die veel weg heeft van een wandelend potlood.