Grootste afknappers eerste date bekend.

datingLexa heeft een onderzoek gedaan bij 10.000 mannen en vrouwen naar wat nu echte afknappers zijn tijdens een eerste date. Uit dat onderzoek kwam onder andere naar voor dat vrouwen afknappen op mannen met witte sokken. Mannen zouden dan weer helemaal niets moeten weten van vrouwen die naar zweet ruiken. Het zijn echter niet alleen witte sokken die vrouwen tijdens een eerste date kunnen storen. Ook te drukke dassen of piercings, staartjes en snorren kunnen een behoorlijke afknapper zijn. Tot slot gaven de meeste vrouwen ook aan dat overgewicht en afgekloven nagels de date kunnen verknoeien.

Slecht ruikend

Er zijn ook enkele opmerkelijke feiten aan het licht gekomen door bovenvermeld onderzoek. Zo zouden Nederlandse vrouwen het niet zo erg vinden wanneer een man niet zo fris ruikt terwijl Belgische en Franse vrouwen het meteen op een lopen zetten wanneer een man uit zijn mond ruikt. Voor mannen geldt dat ze het liefst een vrouw daten die goed ruikt, niet te behaard is en over een verzorgd gebit beschikt. Voldoen ze niet aan deze vereisten, dan kunnen ze een volgende date doorgaans wel vergeten. De sleutel tot een volgende date is vooral een beetje mysterie bewaren, maar toch een goed gesprek voeren. Niet teveel prijsgeven zorgt er voor dat een extra date zich meestal snel aanmeldt.

Het is opvallend dat er steeds wordt gerefereerd naar het overspel die mannen blijken te spelen. Sterker nog, volgens onderzoek zouden mannen handelen op basis van hun basisinstincten. Er zouden echter verschillende redenen gevonden kunnen worden waarom mannen er voor kiezen om overspel te plegen. Vrouwen hebben het hier als vanzelfsprekend erg moeilijk mee. Zij gaan meestal bij zichzelf te raden en vragen zich af wat de man er toe heeft aangezet om buiten de deur te gaan spelen. Is het misschien iets dat ontbreekt in de relatie of bent u zelf te saai? Allemaal vragen die door uw hoofd spoken. In principe zijn er allerhande mannen die overspel plegen. Er is natuurlijk de typische macho, maar ook cheaters, players en onvolwassen mannen gaan vaak op zoek naar een manier om zichzelf te bewijzen. Ook onzekere mannen gaan vaak vreemd.

In principe zijn er vijf redenen waarom mannen er voor kunnen kiezen om vreemd te gaan en we stellen ze hierbij graag aan u voor:

Ego

Allereerst is er natuurlijk het alles overtreffende ego van de man. Het is immers een feit dat seks hebben met een vrouw het ego van de man een bepaalde boost geeft. In dat opzicht geldt dan ook dat, met hoe meer vrouwen de man in kwestie seks heeft, des te meer zijn ego wordt opgekrikt. Een gesprek onder mannen over seks afluisteren zal er in de meeste gevallen voor zorgen dat men het heeft over “hoeveel keer” ze seks hebben gehad, maar niet over hoe goed die seks wel niet was.

Trofeeën

Het is misschien een beetje bot om te zeggen, maar toch is het zo dat heel wat mannen seks met een vrouw zien als een trofee. Hoe meer vrouwen dergelijke mannen in hun bed kunnen krijgen, des te meer trofeeën ze weten te verzamelen. Deze mannen doen dit echter vooral om op te vallen tegenover hun vrienden.

Spanning

Sommige mensen houden van een spannend leven. Wanneer die spanning niet geboden wordt door uw dagelijkse activiteiten of uw relatie, dan kan het idee al eens gaan spelen om een affaire aan te gaan, niet zozeer omdat u die persoon graag ziet, maar gewoon omdat het zo spannend is…

Zomaar…

Het is een vaak gehoord excuus. Mannen gaan ook nog vreemd gewoon omdat het kan… Het klopt inderdaad dat doorheen de jaren verschillende keren werd aangetoond dat mannen er blijkbaar geen probleem mee hebben om “zomaar” overspel te plegen, iets wat vrouwen dan weer niet hebben. In de meeste gevallen gaat het hier om een man die onzeker is en niet alleen anderen, maar ook zichzelf iets probeert te bewijzen. Hij wil immers aantonen dat hij absoluut niet oud aan het worden is, in tegendeel, hij is nog steeds prima in staat om “de kar te trekken”.

Seks

Natuurlijk is er ook nog gewoon de seks… Een man gaat immers ook vaak vreemd gewoon omdat hij zin heeft in seks en hij het op dat ogenblik thuis misschien niet kan krijgen… Het vreemde is dat een man hiervoor absoluut over geen gevoelens dient te beschikken. Het goede nieuws is dan ook dat een man in dit geval gewoon vreemd kan gaan zonder dat zijn gevoelens voor u als zijn partner veranderen. Of u daar zelf zo tevreden mee bent is natuurlijk een heel ander verhaal…

Het is natuurlijk nog maar de vraag of u wel zit te wachten op een partner die u niet trouw kan blijven. Wanneer uw man er voor kiest om vreemd te gaan en u het daar niet mee eens bent kunt u zichzelf de vraag stellen of u wel tijd en moeite wenst te stoppen in een relatie die blijkbaar niet gebaseerd is op wederzijds respect. Ook kunt u zichzelf afvragen of uw partner u echt nog wel graag ziet wanneer hij zomaar met een ander het bed in kan duiken.